5x Voordelen van de Green Egg

5x Voordelen van de Green Egg

Als mensen op zoek gaan naar een nieuwe barbecue, wordt de Green Egg vaak overwogen. De eivormige keramieken barbecue ziet er stijlvol uit en is ook nog eens erg handig in het gebruik. In dit artikel zetten we 5 voordelen van de Green Egg voor je op een rijtje.

1: Houdt de warmte vast

De Green Egg staat erom bekend dat de warmte in de barbecue goed vastgehouden kan worden. De barbecue is gemaakt van keramiek en heeft een dikke wand die isolerend werkt. Aan de buitenkant is de barbecue vuurvast. Het is een gesloten systeem. Als het vuur aan is, blijft de barbecue lang op temperatuur.

2: Koken met meerdere methodes

Met een Green Egg kun je alle kanten op bij het koken. Normaal denk je bij barbecueën vooral aan het grillen van groente of vlees. Bij de Green Egg zijn er echter nog veel meer opties. Of je nu wilt grillen, roosteren of iets wilt roken, het is allemaal mogelijk. Ook kun je in sommige gevallen stomen, koken, bakken of slowcooken met de barbecue. Je kunt er dus volledige gerechten mee bereiden. Waar je normaal naast de barbecue nog gebruik maakt van je eigen keuken, is dat bij deze barbecue niet meer nodig. Dit maakt de Green Egg uniek in zijn soort.

3: Temperatuur goed te reguleren

Wat bovendien een voordeel is, is dat de temperatuur van de barbecue erg goed te reguleren is. Nadat je het vuur aan hebt gestoken kun je aan de buitenkant van de Green Egg vaak de temperatuur zien. Er zit een temperatuurmeter in de klep van de barbecue. Met een luikje kun je warmte laten ontsnappen om precies de temperatuur te krijgen die je wilt hebben. Zo kun je gerechten op precies de goede temperatuur bereiden. Meestal ligt de ideale temperatuur voor een barbecue rond de 200 graden.

4: Unieke smaak

Ten vierde staat de Green Egg barbecue ook bekend om de goede smaak van het eten. Veel mensen barbecueën met houtskool in de Green Egg, maar ook briketten zijn mogelijk. Vanwege het gesloten systeem trekt de rokerige typische barbecuesmaak goed in het eten. Dat is vooral het geval als je ook houtskool gebruikt, dan krijg je eerder die rokerige smaak. Zelfs eenvoudige gerechten worden een stuk bijzonderder met deze barbecue.

5: Aan te vullen met accessoires

Wat tevens leuk is aan de Green Egg, is dat er een tal van accessoires zijn waar je de barbecue compleet mee kunt maken. Zo kun je nog meer kanten op met de barbecue en zijn er nog meer kooktechnieken die je kunt proberen. Je kunt denken aan een barbecuetafel of een rek op wielen waar je de barbecue makkelijk op kunt vervoeren, maar ook aan accessoires die bijdragen aan het barbecueën zelf. Denk bijvoorbeeld aan een pizzasteen die precies in de Green Egg past. Daarmee maak je zelf de lekkerste pizza’s in de barbecue. Wel zo leuk. Het is dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij de accessoires.

Comments are closed.