Lijnlaser: secuur en soepel voor elke klus

Lijnlaser: secuur en soepel voor elke klus

Een lijnlaser is een moderne tool die je helpt om nauwkeurig te werken. Dit gereedschap is uitermate geschikt voor het haaks leggen van een vloer of het waterpas installeren van een kastje. Binnen het assortiment van dit product vind je tevens diverse varianten, zoals ook de kruislaser. Het maakt de vaste werkzaamheden in de bouw eenvoudig en efficiënt. Met deze multifunctionele tool kan je zelf aan de slag, en hoef je geen beroep meer te doen op een vakman; dat ben je nu zelf.

Wat is een lijnlaser?

De lijnlaser is te gebruiken op diverse plekken in huis. Wil je zelf de vloer leggen en moet alles op maat gezaagd worden, dan is precisie geboden. De lijnlaser meet alles tot op de millimeter uit, waardoor je het optimale resultaat genereert. Ook het waterpas ophangen van een schilderij kost geen enkele moeite meer met de lijnlaser. Zowel een professionele vakman als een doe-het-zelver bespaart veel tijd dankzij de functionele lijnlaser. Dit moderne product is handig om in huis te halen, waar zowel de kleine als grote klus hier baat bij heeft.

Hoe werkt de lijnlaser

De naam zegt het al: de laser trekt een lijn tussen twee punten. Dit maakt het makkelijk om rechte hoeken te maken, of een loodrechte lijn van boven naar beneden te trekken. Het enige dat jij hoeft te doen is deze lijn aan te houden bij het leggen van een vloer of het plakken van tegels op de muur. Alles verloopt lijnrecht dankzij de gebruiksvriendelijke lijnlaser.

een lijnlaser of bouwlaser voor in de bouw

Kruislijnlasers: een interessante variant

De kruislijnlaser is een moderne variant op de lijnlaser. Hierbij trek je niet één loodlijn, maar twee in een verticale én horizontale richting. Dit maakt het nog eenvoudiger om een rechte hoek te creëren. Jouw project kan niet meer misgaan. Projecteer de laser op twee loodlijnen en begin direct met het leggen van de vloer of tegels. Wat kan je allemaal met de kruislijnlaser? 

  • Keukenkast waterpas monteren
  • Stopcontacten in huis uitlijnen 
  • Tussenwand plaatsen
  • Behangen van de muur

De kruislijnlaser is een superhandige tool. Veel voorkomende klussen waarbij een element waterpas of haaks afgewerkt moet worden, is hiermee geen probleem meer. Je kan zelf aan de slag, en loopt geen risico meer op schoonheidsfoutjes dankzij een loodrechte installatie. Hoe werkt de bediening? Door in het indrukken van een klein aantal toetsen begin je al meerdere lijnen op de muur te projecteren. Uiteraard volledig loodrecht en daarmee met het best mogelijke resultaat. 

De lijnlaser voor elke klus

Je hoeft geen technicus te zijn, om toch met de lijnlaser aan de slag te kunnen gaan. De lijnlaser wordt zowel door professionals als doe-het-zelvers gebruikt, en voor een goede reden. De techniek is even gebruiksvriendelijk als doeltreffend: een lichtbundel wordt op het oppervlak geplaatst, en zelf bepaal je de omvang van de horizontale of verticale lijn. Daarbij is het mogelijk om meerdere lijnen te projecteren, welke haaks op elkaar staan. Met de kruislijnlaser is het tevens mogelijk om een horizontale en verticale lijn tegelijk met elkaar te combineren. 

Comments are closed.