Compensatoren kopen: waar moet je op letten?

Compensatoren kopen: waar moet je op letten?

Compensatoren worden in verschillende branches gebruikt en kunnen handig zijn om ongewenste spanningen te voorkomen, maar wat zijn compensatoren eigenlijk en op welke zaken moet worden gelet als je compensatoren gaat aanschaffen? Ga verder met het lezen van de tekst hieronder en je komt het allemaal te weten.

Wat zijn compensatoren?

Bij installaties is er constant sprake van beweging. Het maakt hierbij niet uit om wat voor soort installatie het gaat, de meeste onderdelen zijn constant onderhevig aan beweging door thermische uitzetting. Aangezien de bewegingen van langzaam tot zeer snel oplopen, is het slim om compensatoren in te bouwen om de ongewenste materiaalspanning te voorkomen. Een andere naam voor een compensator is een expansion joint. Compensatoren worden ook ingebouwd om te voorkomen dat spanningen en storende geluiden in je woonomgeving en ook in je werkomgeving veroorzaakt worden door trillingen. Hierbij vangen de compensatoren deze bewegingen op. Compensatoren worden in verschillende branches toegepast, voornamelijk in de staalindustrie, de chemische industrie, de scheepvaart, offshore, afvalverwerking, petrochemie en de voedingsmiddelenindustrie.

Kies voor compensatoren van kwaliteit

Ga voor compensatoren van hoogwaardig kwaliteit door ze slechts bij gerenommeerde en ervaren leveranciers te kopen. Compensatoren die duurzaam zijn gaan vele malen langer mee waardoor je de ideale oplossing kiest op langer termijn. Check altijd of de compensatoren worden verkocht met de bijbehorende certificaten en attesten zodat je zeker weet dat het gaat om compensatoren van goed kwaliteit.

Een geschikte compensator kopen

Heb je een compensator nodig, dan is het zeer belangrijk dat je de juiste compensator koopt. Je moet immers nagaan at elke gasstroom of vloeistof over andere specifieke kenmerken beschikt en deze eigenschappen een bepaalde mate van invloed uitoefenen op het materiaal dat wordt gebruikt. Ga je een compensator kiezen, dan dien je vooral te bepalen welk medium er doorheen gaat moeten, wat de temperatuur is van het medium, wat de werkdruk is en in hoeverre er sprake is van een bepaalde norm waar de compensator aan moet voldoen. Daarnaast moet ook worden gekeken naar de aansluiting, de diameter van de leiding en de beweging die moet worden opgevangen door de compensator. Zo kan je zelf nagaan welke compensator het meest geschikt is voor je situatie.

Compensatoren

Hulp nodig? Schakel een deskundige in

Als je toch geen idee hebt welke compensator het meest geschikt is in je situatie, dan is het verstandig om de diensten van een deskundige in te schakelen. Een deskundige kan je namelijk van professioneel advies voorzien waardoor je geen verkeerde keuze hoeft te maken tijdens je aanschaf en dus ook niet onnodig geld uitgeeft. Een deskundige beschikt over jarenlange ervaring, gaat op een professionele wijze te werk en kan je ook helpen bij de installatie van de compensatoren indien gewenst.

Ben je op zoek naar compensatoren, dan is het wel van cruciaal belang dat je een correcte en dus geschikte compensator selecteert. Weet je zelf niet welke compensator je nodig hebt, neem dan contact op met een deskundige om geadviseerd te worden over de mogelijkheden.

Comments are closed.