Het belang van dampdoorlatende dakfolie

Het belang van dampdoorlatende dakfolie

Dampdoorlatende dakfolie is belangrijk voor het creëren van een optimaal en gezond binnenklimaat in (kantoor)gebouwen en woningen. Met het plaatsen van dampdoorlatende dakfolie verzekert u zichzelf ervan dat vocht vanuit het huis of gebouw naar buiten wordt afgevoerd. Daarnaast heeft het isolatiefolie nog een tweede doel. Regen, sneeuw en ander vocht kan van buiten de woning ook niet indringen in de dakconstructie. Een win-win situatie dus. 

De werking van dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende folie voor op het dak moet aangelegd worden aan de buitenzijde van de dakconstructie van een woning of kantoorgebouw. De isolatiefolie moet bevestigd worden tussen de constructie van het dak en het isolatiemateriaal. Zoals genoemd in de eerste alinea heeft de dampdoorlatende folie twee functies: een waterkerende functie en een ademende functie. De waterkerende functie zorgt ervoor dat vocht buiten het gebouw blijft. In tegenstelling tot deze functie heeft de ademende functie als doel om vocht van binnenuit naar buiten af te voeren. 

Verlaag het energieverbruik van uw woning of kantoorgebouw

dampdoorlatende dakfolie plaatsen

Met dampdoorlatende isolatiefolie verlaagt u uw energierekening. De isolatiefolie voorkomt dat warmte uw huis verlaat via het dak. Volgens Milieu Centraal is een dak zonder isolatie een van de grootste energieverspillers in huis. Met goede dakisolatie en met dampdoorlatende folie bespaart u jaarlijkse honderen euro’s op de ernergierekening. Wilt u uw energieverbruik nog verder terugdringen? Naast dampdoorlatende dakfolie bestaat er ook dampdoorlatende folie voor vloer en muur. 

Advies op maat over dampdoorlatende folie

Bent u benieuwd of dampdoorlatende folie een goed idee is voor uw huis of kantoorgebouw? De specialisten van Isodiscount adviseren u graag. Isodiscount heeft dampdoorlatende spinvliesfolie in het assortiment die 3 lagen dik en trekvast zijn. De specialisten adviseren u graag over de verschillende soort dampdoorlatende folies en op welke u deze folies het beste kunt toepassen. Wij houden altijd de isolerende waarde in de gaten, deze waarde in het allerbelangrijkst. Hoe hoger deze isolerende waarde, hoe meer u bespaart op uw energierekening. Een hoge isolatiewaarde is een rc-waarde van 4 of meer. 

Comments are closed.