Kom alles te weten over tracking systemen

Kom alles te weten over tracking systemen

Wat is een tracking systeem? 

Dit is een systeem waarmee je voertuigen kunt volgen als ze gestolen zijn of waarmee je kunt kijken waar bijvoorbeeld je personeel zich met welk voertuig bevindt. Vooral wanneer je een groot bedrijfsinventaris hebt is het belangrijk om te weten waar deze zich bevindt. Zo’n tracking systeem wordt ook wel volgsysteem of lokaliseringssysteem genoemd. 

Waarom een volgsysteem aanschaffen? 

Je kunt gemakkelijk je voertuigen volgen, zo weet je wat je bestuurders doen. Je krijgt een overzicht in de gereden routes, bezochte locaties en weet dus precies wat er gebeurt in je bedrijf. Als particulier is het vooral handig om te achterhalen waar je eigendom zich bevindt wanneer het gestolen is. Je krijgt via de gps een nauwkeurig beeld van waar je scooter, auto of motor zich bevindt. 

Voor een bedrijf is het ideaal om alle voertuigen goed te onderhouden. Je weet immers precies welk voertuig hoeveel kilometers heeft gereden en wanneer het tijd is voor een servicebeurt. Dit voorkomt weer hoge reparatiekosten. Het helpt je ook bij het maken van de planning. Je verzamelt door de tijd heen natuurlijk veel data over de voertuigen op de weg. Dit kun je analyseren waardoor je een efficiëntere planning kunt maken. Dit bespaart weer tijd. En zoals we weten van de uitspraak: tijd is geld. Dus het levert uiteindelijk geld op. Maar hoe kies je nu een goed tracking systeem? Lokaliseer heeft experts in dienst die professioneel advies geven, hiermee maak je altijd de juiste keuze voor een tracking systeem 

Voor welke voertuigen is een tracking systeem te gebruiken

Het meest voor de hand liggende voertuig voor een tracking systeem is natuurlijk je auto. Maar denk ook aan elektrische fietsen. Deze zijn immers ook zeer gewild bij dieven. Als we over fietsen praten moet je ook scooters niet vergeten. Heb je een boot? Dan kan ook deze gevolgd worden. Bij bedrijven kun je denken aan vrachtwagens. Maar vergeet ook niet de bouw, daar wordt gebruikt gemaakt van dure hijskranen en shovels. En deze staan soms dagen op dezelfde bouwplaats waardoor dieven makkelijk hun slag kunnen slaan. Dan is het vrijwel noodzakelijk om een trackingsysteem te hebben. De kosten van diefstal zijn niet te overzien. 

Hoe werkt een lokaliseersysteem 

Er wordt hardware op een onzichtbare plaats op je voertuig gemonteerd. Sommige werken simpel met een magneet en kunt u zelf plaatsen. Andere tracking systemen moeten worden ingebouwd door een monteur. Dit gebeurt op een verborgen plek. Op deze manier weet de dief niet dat er een tracker aanwezig is wanneer een voertuig gestolen wordt. Zodra de tracker is geïnstalleerd kun je het voertuig via gps volgen. De tracker stuurt informatie via satellieten naar de ontvanger.

Comments are closed.