Online kleding shoppen – De voor- en nadelen

Online kleding shoppen – De voor- en nadelen

Tegenwoordig kan je niet meer om het online shoppen heen. Massaal shoppen we steeds vaker online, houden de nieuwste trends in de gaten en geven uitgebreide recensies over producten en diensten op het internet. Online kleding kopen wordt dan ook veel gedaan. Het bespaart tijd, het is makkelijk en je vergelijkt eenvoudig items online. Of je nou Vans kleding, Nike kleding, Adidas gympen of zomerjurkjes wil shoppen bij de Bijenkorf, alles is tegenwoordig met een paar klikken binnen handbereik. Het shoppen via een webshop brengt dan ook veel voordelen met zich mee. Ook zijn er natuurlijk nadelen verbonden aan het online shoppen. In dit artikel bespreek ik de voor- en nadelen gevolgd door een aantal leuke tips voor kleding kopen via een webshop!

De voordelen van online kleding kopen

Er zijn een aantal voordelen aan online winkelen verbonden. Hieronder zal ik de drie voordelen noemen in een opsomming:

  • Online shoppen is super makkelijk! Je winkelt vanaf de bank, even snel tijdens je werkpauze, voor de televisie of vanuit bed. Door de introductie van smartphones en tablets kan je ook vanaf andere plekken dan je woonkamer winkelen. Je kan online winkelen door naar de website te browsen maar ook via social media en het downloaden van apps.
  • Je kan shoppen over de hele wereld! Wil je iets uit Amerika bestellen of misschien uit China? Dit kan gemakkelijk via het internet. Wel moet je rekening houden met wat hogere verzendkosten of zelfs douanekosten als invoerrechten. Dus wees je hiervan bewust wanneer je 10 verschillende soorten gympen vanuit Amerika bestelt ?!
  • Geniet van kortingen door online shoppen! Je krijgt vaak bij het plaatsen van een eerste bestelling een kortingscoupon. Ook gebeurd het vaak dat webwinkels voordeligere acties hebben in vergelijking met fysieke winkels. Ook kan je op de hoogte gehouden worden door kortingen door je aan te melden voor een kortings-alert of een nieuwsbrief.

Nadelen van online kleding kopen

Voordelen gaan uiteraard altijd gepaard met nadelen. Als het gaat om kleding shoppen via een webwinkel kan ik je wijzen op de volgende nadelen:

  • Het grootste nadeel is misschien wel dat je niet de kleding kan passen. Dit is ook de voornaamste reden dat een groot aantal mensen niet zo vaak online winkelen. Uit ervaring weet je waarschijnlijk dat kledingmaten nogal eens kunnen verschillen van elkaar. Ook kan het voorkomen dat je item verschilt ten opzichte van de foto. Uiteraard is dit niet altijd het geval, het kan eens voorkomen maar tegenwoordig worden webshops ook gekeurd voor betrouwbaarheid. Dit wordt dus steeds beter.
  • Het terugsturen van kleding ofwel de kleding retourneren is niet zo gemakkelijk en vaak zijn de kosten voor jezelf. Dat is toch wel een groot nadeel, vooral als je veel items bij verschillende webshops wilt bestellen.
  • Jammer genoeg, komt het nog weleens voor dat de bestelde kleding verkeerd of helemaal niet wordt bezorgd terwijl je al hebt betaald. Soms is een webshop dan niet meer te bereiken. In zo een extreem geval ben je hoogstwaarschijnlijk opgelicht. Zorg dus dat je zeker weet of de webshop betrouwbaar is.

Vrouw shopt via webshop met smartpfone

Tips bij het online winkelen

Zoals je ziet zijn er verschillende redenen om wel of niet online te winkelen. Op het moment zijn de webshops sterk verbeterd maar ook vermenigvuldigd. Vrijwel elke kledingwinkel heeft ook een webshop. Naast de voor- en nadelen wil ik je ook een paar tips geven. Deze tips kan je gebruiken om op een fijne manier online kleding te kopen.

Tip 1:

een veilige manier om te betalen is het betalen via Ideal. Soms kan je ook achteraf betalen, dit wekt wat meer vertrouwen.

Tip 2:

kijk eens naar de verzendkosten en vergelijk deze met andere aanbieders. Soms scheelt dit enorm en soms is het boven een bepaald bedrag geheel gratis.

Tip 3:

kijk naar een de kenmerken zoals een keurmerk waarop staat ‘goedgekeurde webshop’, hierdoor weet je vaak zeker dat je kleding bestelt bij een betrouwbare aanbieder.

Tip 4:

ook in online kledingswinkels is er SALE. Moet ik hier nog meer over uitleggen?

Tip 5:

kijk naar reviews van andere kopers. Vaak is er een mogelijkheid om een item te beoordelen. Twijfel je? Lees dan eens de reviews van andere kopers!

En nu winkelen!

Nu je de voor- en nadelen weet over online kleding kopen en mijn tips hebt gelezen, wens ik je ontzettend veel plezier tijdens het online winkelen! Je weet nu immers waar je op moet letten!

 

Comments are closed.