Laat je product zien met een blister verpakking

Laat je product zien met een blister verpakking

Je bent weken of maanden bezig geweest om jouw product te bedenken en te laten ontwerpen. Dan is daar eindelijk het moment dat het klaar is. Je product is af en klaar voor de verkoop. Klaar om de wereld te veroveren, zodat jij al je geïnvesteerde vermogen weer terug kunt gaan verdienen. Rest alleen nog één ding: de verpakking.

Maak duidelijk wat je verkoopt

De beste verpakking laat in één oogopslag zien wat het product is dat verkocht wordt. Zo trek je ook de aandacht van potentiële kopers die zelf nog niet wisten dat ze naar jouw product op zoek waren.

Bij de keuze voor een blisterverpakking ziet jouw klant meteen wat je aanbod is. Een blister is een plastic verpakking waardoor je product nog helemaal zichtbaar is. Loop maar eens een winkel in en kijk eens goed rond. De kans is groot dat je zonder al te veel moeite een grote diversiteit aan producten vindt die zijn verpakt in blisterverpakkingen.

Ideaal voor kleinere producten

Een magnetron verpakken in een blisterverpakking is waarschijnlijk niet de beste optie. Blisterverpakkingen worden dan ook voornamelijk gebruikt om kleinere producten te verpakken. Zelfs voor tabletten die je haalt bij de apotheek wordt vaak een blisterverpakking gebruikt. Handig, want dan kun je nog sneller controleren dat je de juiste pillen in het juiste doosje hebt zitten.

Vaak gemaakt om producten aan op te hangen

een blisterverpakking voor je product

In een winkel is vaak maar beperkt ruimte voor kasten en planken. Ook daarvoor biedt een blisterverpakking de oplossing. Vaak hangen deze verpakkingen namelijk aan een metalen hanger, waardoor ze eenvoudig aan een muur of een rek kunnen worden opgehangen. Ook voor de klant zijn ze op deze manier eenvoudig te pakken.

Optimale bescherming en lange houdbaarheid

Nog een voordeel van deze manier van verpakken van je product is dat een blisterverpakking een optimale bescherming biedt en tevens zorgt voor een langdurige houdbaarheid. Het vervoeren van producten gaat niet altijd met een fluwelen handschoentje. Het is dus belangrijk dat je product tegen een stootje kan. Een blisterverpakking biedt altijd op maat afgestemde verpakkingen die stevig genoeg zijn om een stootje op zijn tijd te kunnen opvangen, zonder daarmee jouw product meteen te beschadigen.

Beveiliging

Natuurlijk wil je voorkomen dat iedereen zomaar de verpakking van je product open gaat maken om nog beter te kijken wat erin zit of om te testen of je product inderdaad werkt. Iets per ongeluk laten vallen is zo gebeurd, en dan zit jij met de kapotte artikelen die je niet meer kunt verkopen.

Bij de blisterverpakkingen is het daarom ook mogelijk om gebruik te maken van een zegel. Dit is een vorm van een sticker die je op de opening plakt en die gescheurd of verbroken moet worden wanneer je een verpakking open wilt maken. Zo is eenvoudig te controleren dat het product dat je verkoopt daadwerkelijk nog ongebruikt en nieuw is.

Maak het je klanten makkelijk, maar de winkeldieven moeilijk en kies voor de goed beveiligde blisterverpakking om jouw product te beschermen. 

Comments are closed.