Vijf tips voor het uitkiezen van heren jeans

Vijf tips voor het uitkiezen van heren jeans

Ben jij opzoek naar de perfecte heren jeans? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan zijn hier vijf tips om je een handje te helpen. 

  1. Een broek die mooi aansluit

Het is super belangrijk dat een broek mooi aansluit maar niet te strak zit. Je moet ervoor zorgen dat jij je comfortabel voelt in de jeans. Als dat zo is dan voel je je een stuk zelfverzekerder en dan staan de jeans nog beter. Let wel goed op wat voor soort jeans het zijn. Het kan namelijk zo zijn dat het een speciale pasvorm heeft die juist breed hoort of heel strak. Als je gaat voor gewone straight-leg jeans dan zit je sowieso goed. Probeer ook een beetje te bewegen in de jeans als je ze aanpast. Ook een keertje zitten is erg belangrijk want jeans kunnen dan heel anders gaan zitten. 

  1. De juiste taille

Dan is het ook super belangrijk dat je de jeans goed dicht kunt doen, dus zonder enige moeite. Het is daarnaast ook goed als de taille van de jeans niet te wijd zijn. Dan gaan de jeans namelijk op je heupen zakken waardoor je onderbroek zichtbaar is. Het was wellicht een tijdje in maar nu is het belangrijk dat die verborgen blijft. De taille en lengte verhoudingen van jeans kunnen natuurlijk verschillen per model. Dan is het erg handig als je een model uitkiest waarbij je de lengte, taille en breedte zelf kunt aanpassen. Ook de hoogte van de taille is een belangrijk punt bij het aanschaffen van jeans. Bezoek een goed kledingwinkel in Winterswijk zodat je goed geadviseerd kan worden over het juiste model.

  1. De lengte van de jeans

Jeans vallen meestal gewoon tot je enkels. Als je dan sneakers aan hebt zie je vaak nog een beetje enkel. Als je graag wat langere jeans wil voor bijvoorbeeld in de winter, dan kan dat ook. Kijk dan goed naar de afmetingen in de beschrijving van de jeans en pas ze aan met schoenen erbij. Zo zie je goed hoe ze vallen. Voor in de zomer kan het ook heel erg leuk zijn om jeans te nemen met een wat kortere pijp. 

jeans opgestapeld
  1. De pijpen van de jeans

Vaak denk je niet aan de vorm van de pijpen bij het kopen van jeans. Maar het is echter zo dat de stijl van je jeans grotendeels wordt gevormd door de pijpen. Als je gewoon een casual look wil, een normale broek, dan kun je gaan voor een straight fit. Deze jeans zitten niet strak om je kuiten maar ook niet super los. Ze vallen gewoon naar beneden. Als jij strakke jeans heel erg cool vindt staan, kun je voor skinny jeans kiezen. Deze jeans sluiten erg nauw om je gehele been. Je hebt ook jeans met een bootcut. De benaming zegt het al, de jeans zijn uitermate geschikt voor als je laarzen aan wilt doen. De pijpen van de broek vallen dan over de laarzen. Deze jeans zijn dat wat strakker bij je bovenbenen en losser bij je kuiten.

  1. Jeans die bij je lichaamsbouw passen

Wil jij graag dat de jeans perfect bij jouw lichaamsbouw passen? Dan kan dat zeker, per lichaamsbouw zijn namelijk dingen waar jij op kan letten zodat je de beste jeans voor jou uitkiest. Ben je wat aan de kleine kant?  Dan zijn er jeans die ervoor zorgen dat jij langer lijkt. Voorkom het dragen van jeans met een laag kruis, hierdoor lijken je benen nog korter. De straight leg jeans zijn eigenlijk het beste voor jou. Neem ook jeans in een donkere kleur, hierdoor lijk je ook langer. Ben je juist heel erg lang? Vermijd dan jeans die hoger op de taille liggen en ga juist voor de mid-waisted of low-waisted jeans. Daarnaast kun je ook beter skinny jeans vermijden. Als je wat breder gebouwd bent is het juist belangrijk dat jij jeans uitzoekt die comfortabel zitten. Ze moeten dus niet te strak zitten en lekker low-waisted zijn. Zorg er ook voor dat de jeans goed zitten bij je buik. Dat maakt ze namelijk een stuk comfortabeler. Als je juist wat groter en breder wil overkomen dan kun je eenvoudig de broekspijpen een of twee keer oprollen. Dan lijken je benen een stuk korter en ogen ze ook een stuk breder. Daarnaast is het goed als je breder benen wilt, dat je gaat voor jeans met een lichte kleur en een stuggere opdruk. Dus ga voor een blauwe spijkerbroek met wat schuren er in. 

Comments are closed.