Alarmknop ouderen: de voor- en nadelen op een rij

Alarmknop ouderen: de voor- en nadelen op een rij

Steeds meer senioren schaffen een alarmknop aan. Bij een val of ander noodgeval kunnen zij met dit apparaat een bekende waarschuwen en om hulp vragen. Een alarmknop voor ouderen vergroot daarom het gevoel van veiligheid in en om het huis. Het apparaat is in verschillende varianten te vinden. De bekendste vorm bestaat uit een basisstation voor in huis met een (draagbare) alarmknop. Wij zetten enkele voor- en nadelen van dit seniorenalarm voor u op een rij. 

Tot 5 personen waarschuwen 

Met behulp van het basisstation worden tot 5 personen gewaarschuwd zodra de alarmknop wordt ingedrukt. De alarmknop stuurt alle personen een SMS en belt daarnaast naar één persoon. Zodra deze persoon de oproep beantwoordt, kan diegene meeluisteren om te horen wat er in de omgeving van het basisstation gebeurt. U kunt de contactpersonen van tevoren zelf instellen. 

Bereik tot 50 meter

De alarmknop ouderen is speciaal voor thuis. Het bereik van de knop is vaak zo’n 50 meter. Dit maakt het apparaat zeer geschikt voor gebruik in en om uw huis. Een nadeel is dat de alarmknop dus niet werkt als u van huis bent. Als u vaak onderweg bent past een senioren GSM of persoonlijk alarm wellicht beter bij uw situatie. 

Spatwaterdicht

De alarmknop is spatwaterdicht. Dat betekent dat u het zonder zorgen om uw pols of hals kunt dragen. Spatwaterdicht is echter niet hetzelfde als waterdicht, dus u kunt het alarm bijvoorbeeld niet omhouden tijdens een douche. Wel kunt een alarmknop in de buurt van de douche bevestigen, zo kunt u alsnog alarm slaan als dat nodig is.

Alarmknop voor ouderen

Simkaart en interne batterij

Eerder benoemden we al dat het seniorenalarm tot 5 personen waarschuwt als u alarm slaat en dat de persoon die de oproep ontvangt kan meeluisteren via het basisstation. Dit komt omdat de alarmknop met een simkaart werkt. Het seniorenalarm is geschikt voor prepaid simkaarten, maar ook voor simkaarten in combinatie met een abonnement. Het basisstation moet worden aangesloten op de netspanning van uw woning. Mocht de stroom uitvallen, dan werkt de alarmknop een aantal uur op de interne batterij. Zo kunt u het alarm altijd gebruiken.

Alarmknop ouderen aanschaffen?

Bent u op zoek naar een seniorenalarm voor in en om het huis? Bekijk dan eens de alarmknop ouderen van seniorenalarmen.nl. Deze alarmknop wordt geleverd met twee extra alarmknoppen. Ook krijgt u gratis assistentie bij het programmeren van het alarm.

Comments are closed.